BE

+32 9 258 06 03

NL

+31 4 783 160 02

Circadia

Circadia staat helemaal in het teken van de circadiaanse cyclus van de huid. De producten spelen in op de 24-uurscyclus van ritmische veranderingen in onze fysiologie en in ons gedrag, en helpen de huid om zichzelf te beschermen en te herstellen. Deze filosofie met wetenschappelijke inslag maakt van Circadia® een unieke huidverzorgingslijn.

Michael pugliese van circadiani

Dag- en nachtcrèmes zijn al een hele tijd achterhaald:

Gedrag van de huid

De huid gaat doorheen de 24 uurs cyclus zichzelf aanpassen. In grote lijnen klopt het dat je overdag moet beschermen en in de nacht voornamelijk gaan herstellen, maar wat als je klant niet leeft of kan leven in de normale circadiaanritmes? Wat als je klant onderbroken nachten heeft of gewoon niet voor 11 uur ’s avonds gaat slapen en vroeger dan 6 uur of later dan 8 uur opstaat? Dan zullen de behandelresultaten op het grootste orgaan van ons lichaam, de huid, niet de gewenste resultaten met zich mee brengen.

Deze filosofie maakt van Circadia een unieke huidverzorgingslijn:

  • Moderne ingrediëntsamenstellingen

  • Unieke behandelprogramma's

  • Combinatiemogelijkheden

  • Chronobiologie in huidverzorging

producten van circadia op een blauwe achtergrond

Citroenzuurcyclus

Eén van de belangrijkste en meest invloedrijke onderdelen van elke levende cel in ons lichaam, dat zorgt voor voldoende energie, zijn onze mitochondria. Deze zorgen voor een omzetting van suikers naar ATP, de energiewaarde die een cel kan registeren. Bekijk het als je euro’s die niet werken in Amerika omdat je daar dollars nodig hebt. Zo heeft de cel zelf niets aan suikers om de nodige processen te activeren maar heeft het nood aan ATP. Wel, dan zijn je mitochondria de wisselkoers kantoren die je deze omzetting geven. Naarmate we ouder worden verloopt onze citroenzuurcyclus niet meer optimaal. En deze berekent als het ware de omzetting van suiker naar ATP. Dus kan krijg je simpelweg te weinig energie en zal je huid niet meer reageren als een jong iemand.

Time to SWiCH™, delivered by Circadia®.

Transepidermaal vochtverlies

Een tweede, net zo belangrijk onderdeel van je verzorging is waken op je transepidermaal vochtverlies, of het vocht wat vanuit je dermis kan verdampen omdat je epidermis niet voldoende vocht bijhoudt. Dit kan omdat je een beschadigd huidoppervlak hebt, maar daar kunnen we op zich wel aan werken. Wat velen echter niet beseffen is dat ieder persoon op deze planeet tussen 21 uur en 23 uur ’s avonds meer vocht verliest dan eender welk ander moment in de dag. En dit komt omdat ons lichaam, willen of niet, gebonden is aan de wet van circadiaanritmes. We gaan in deze periode namelijk 30x sneller onze epidermale cellen vernieuwen dan de rest van de dag. Wanneer je cellen 30x sneller vernieuwen (naar boven geduwd worden), dan zijn ze minder compact en kan er veel vocht verdampen tijdens het proces. Dat is ook de reden waarom een droge huid tussen deze twee uren het meeste last blijkt te hebben van dehydratatie. Je brengt dus best tussen 21 uur en 23 uur een goed hydraterende cr me aan, en niet om 18 uur!

producten van circadia op een martel achtergrond

Circadia®
​​​​​​​
Skincare
in jouw zaak?

Alle producten van Circadia, ontwikkeld door dr. Pugliese, zijn vrij van parabenen, sulfaten, synthetische kleurstoffen, propylene glycol, niet getest op dieren en zijn gemaakt in de VS. En als dat nog niet voldoende is zijn de producten ook nog eens beschermd en worden ze niet online verkocht.

Circadia® Skincare stores

Onze huidexperts kunnen je helpen bij het adviseren van de Circadia producten. De Senitas Store is ons collectief vermogen om onze unieke en kwalitatieve producten aan te bieden aan alle huid liefhebbers!!

circadia logo

Premium Store

De Premium Stores van Circadia zijn werkelijk onze experts die alle ins- en outs kennen van de producten en dit ook met trots tonen aan hun in-store branding.

Circadia Stores 

Deze Circadia Stores hebben hun trainingen en producten ontvangen om jouw te begeleiden naar een gezonde huid. Deze huidexperts bieden zowel de homecare producten als de klinische behandelingen aan in hun zaak.

Gerelateerde berichten

Peelings: de weg naar succes?
Vegan en Cruelty-free cosmetica producten laten je huid stralen