BE

+32 9 258 06 03

NL

+31 4 783 160 02

Downloads

Downloads

Steek zelf de handen uit je mouwen.

Wil je meer weten over vakgerelateerde informatie of jezelf verdiepen in social media, verkoopskills of hoe je jouw website en nieuwsbrieven kan gebruiken om meer klanten te bereiken? Allemaal topics die voorkomen in onderstaande whitepapers. Deze pagina wordt met regelmaat vernieuwd zodat je ook een UP-TO-DATE kijk hebt op hedendaagse uitdagingen als Beauty Expert. Een succesvolle onderneming begint bij een goede onderbouwing van je behandelingen en producten, een autonoom inzetten van je social media en doordachte business strategieën. Bij Senitas zetten we in op een maximale ondersteuning in je trainingen zodat jij je onderneming kan doen stralen. Haal de vraagtekens uit je dagdagelijkse werk zodat je met het volste vertrouwen je klanten kan begeleiden naar een gezonde huid.

De beste manier om jouw schoonheid te behouden tijdens en na de zwangerschap.

Tijdens een zwangerschap ondergaat het lichaam enkele serieuze veranderingen. De huid rond de buik gaat uitrekken, er kunnen striemen (striae) ontstaan en je past waarschijnlijk niet meer in je favoriete jeans. Zowel voor de vrouw, als voor de ontwikkeling van de baby, is het belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken tijdens de zwangerschap.

download pdf

Heeft een man daadwerkelijk een andere huid dan een vrouw?

Er is een gezegde “Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus”.  Hiermee wil men aantonen dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Ook de huid van een man is anders als die van een vrouw. In deze whitepaper overlopen we de verschillen qua huid en welke producten ideaal zijn voor de man.

download pdf

Hoe scoren op social media?

Dat social media steeds belangrijker wordt mag duidelijk zijn. Jezelf zichtbaar maken, en in het ideale geval er tussenuit springen, is dan ook een grote meerwaardevoor jouw zaak. Maar hoe pak je dat nu aan, en waarop moet je letten? Wij leggen je aan de hand van vijf handvaten uit hoe jij succesvol kan worden op social media.

download pdf

Je huid toont wat je darmen willen zeggen.

Onze darmen worden ook wel ons tweede brein genoemd. Ze hebben een eigen zenuwstelsel, ze regelen zichzelf en ze werken onafhankelijk van onze hersenen maar ze zijn er wel mee verbonden. Als je gestrest bent bijvoorbeeld, dan kan het zijn dat je sneller naar toilet moet. Maar ook andersom: je darmen beïnvloeden hoe je je voelt. Het gelukshormoon serotonine wordt onder meer in je darmen geproduceerd. Maar, je darmen staan ook in verbinding met je huid. En juist daar hebben wij een beetje invloed op ...

download pdf

De zon en je huid. Welke schade richt de zon aan en hoe bescherm je je daartegen?

Het effect dat de zon op je huid heeft, hangt af van allerlei factoren. Leeftijd, huidgevoeligheid, omgeving, mate van de blootstelling, ... Het speelt allemaal mee. Te veel zon heeft verschillende negatieve gevolgen op korte en lange termijn voor onze huid. Op korte termijn spreken we dan van oppervlakkige verbranding, maar op langere termijn over huidveroudering en huidkanker. Lees meer hierover.

download pdf

Face Mist: wat je mist zonder je het wist! Waarvoor dienen ze? Wat doen ze? Wanneer gebruik je ze.

Your missing piece! Als we het over face mists hebben, hebben we het niet over de setting spray voor make-up, maar over de hydraterende mists die je op elk moment van de dag kan aanbrengen. Als je een face mist gebruikt voor het aanbrengen van je make-up, zal je merken dat je make-up langer blijft zitten. Maar ook om overdag even extra te hydrateren, te voeden en je gelaat op te frissen, zijn deze mists een musthave!

download pdf

De evolutie in de schoonheidssector. Kan jij nog volgen?

Net zoals het schoonheidsideaal voortdurend verandert, evolueert de schoonheidssector ook. Vaak zijn we afhankelijk van bepaalde trends of rages binnen de sector en dienen we hierin mee te gaan. Maar eigenlijk zou je niet te veel afhankelijk mogen zijn van deze trends en rages. Er zijn bepaalde uitgangspunten waar je altijd rekening mee moet houden. Wat houdt dat precies in voor jou als beauty expert? Laten we samen de evolutie binnen de schoonheidssector overlopen.

download pdf