BE

+32 9 258 06 03

NL

+31 4 783 160 02

icoone wetenschap

De Visie van Professor Guimberteau heeft na jarenlang endoscopisch onderzoek in vivo een nieuwe, anatomische structuur van het bindweefsel aangetoond.

Het blijkt dat vezels van het bindweefsel de dermis, subcutis, spieren en pezen met elkaar verbinden en via tractie op nog onbekende manier signalen voor weefselherstel doorgeven. Deze nieuwe visie van Professor Guimberteau op de samenstelling van het bindweefsel heeft aangezet tot het ontwikkelen van de gepatenteerde Roboderm® technologie, welke zorgt voor een Multi Micro Alveolaire Stimulatie (M.M.A.S.) door twee onafhankelijke, gefractioneerde gemotoriseerde rollers.

Door M.M.A.S wordt zowel de oppervlakkige huid als het dieper gelegen weefsel gestimuleerd. Dit zorgt voor de stimulatie van de productie van collageen en elastine en de bevordering van celvernieuwing. Nieuwsgierig geworden naar de visie van Professor Guimberteau? Bekijk dan onderstaande video.

Bekijk de wetenschappelijke artikelen

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschap is de basis van de technologische ontwikkeling van al onze toestellen, het resultaat van voortdurend onderzoek naar innoverende oplossingen om de levenskwaliteit van onze klanten te verbeteren.

i-Tech Industries® – The Science of Skin

Door zijn wetenschappelijke aanpak en zijn nauwgezette en voortdurende analyse van elk esthetisch en medisch geval dat wordt behandeld, is i-Tech Industries® een wereldwijde referentie geworden voor de ontwikkeling van technologieën voor de remodellering van het lichaam en niet-invasieve behandelingen van het bindweefsel. icoone® in het bijzonder is een toonaangevend systeem op het gebied van schoonheidsverzorging, revalidatie, sport en wellness.
​​​​​​​
Dankzij voortdurende investeringen in onderzoek en innovatie heeft het bedrijf belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen over de huid en de behandeling ervan kunnen bestuderen, bekendmaken en communiceren, met als doel enerzijds - binnen zijn referentiemarkten - de kennis van zo'n vitaal aspect te bevorderen en anderzijds technologieën en oplossingen te ontwerpen en toe te passen met als hoofddoel te voldoen aan individuele behoeften op het gebied van schoonheid, gezondheid en welzijn.

Wetenschappelijke artikels

Klinische Studies

Het icoone-project is geïnspireerd op de buitengewone intuïtie van de specialist in reconstructieve chirurgie, dokter Jean-Claude Guimberteau, met betrekking tot de structuur van het bindweefsel. Guimberteau heeft aangetoond dat de huid moet worden opgevat als een levend, ademend orgaan en dat het onderhuidse weefsel bestaat uit een netwerk van microvacuoles, gerangschikt op een chaotische, gefragmenteerde wijze, die het hoofdbestanddeel - de functionele eenheid - vormen van de totale weefselstructuur.

Deze nieuwe visie vervangt volledig het traditionele concept van de huid die wordt gevormd door een laag van weefsels, en brengt bijgevolg de behoefte aan een NIEUWE MANIER OM DE HUID TE BEHANDELEN tot stand.

i-Tech Industries heeft deze nieuwe wetenschappelijke visie omarmd en ontwikkeld, door een technologie te ontwerpen die deze ontelbare microvacuoles op een gerichte en doeltreffende manier behandelt, en zo snellere en doeltreffendere resultaten garandeert.

Dr. Jean-Claude Guimberteau

Download de publicaties