BE

+32 9 258 06 03

NL

+31 4 783 160 02

Op bezoek bij Raïssa Couwet in Kortrijk


Raïssa (22) is de trotse eigenares van haar eigen schoonheidsinstituut in Kortrijk. Ze toverde haar passie om tot haar beroep in een klein kamertje in haar ouderlijk huis, en heeft ondertussen Instituut Raïssa Couwet uitgebouwd in een pand vlakbij Kortrijk. Daar zorgt ze ervoor dat haar klanten niet enkel met een stralende, maar vooral met een gezonde huid buitenwandelen.

Enkele maanden geleden heb jij bij Senitas een marketingpakket gewonnen voor jouw zaak. Waarom was het voor jou zo belangrijk om Instituut Raïssa Couwet in de kijker te zetten?

Ik vind het soms moeilijk om op de juiste manier reclame te maken. Met het marketingpakket won ik ook een video voor mijn instituut, en zo zag ik de kans om eens op een andere maner in de kijker te staan. Omdat ik alleen in mijn zaak sta, vind ik vaak ook de tijd niet om nog reclame te maken. En toch wil ik het liever zo houden.

Met Instituut Raïssa Couwet wil jij graag zoveel mogelijk mensen helpen. Kan je ons vertellen over het resultaat waar jij het meest trots op bent, en hoe je dat behaald hebt?

In de coronaperiode besloot ik van start te gaan met HydraFacial, en ik ontving het toestel in het midden van de lockdown. Ik moest dus vooral oefenen op mijn ouders en op mijn vriend. Als allereerste klant na de lockdown behandelde ik de zoon van vrienden van mijn ouders. Hij had last van een zware vorm van acne en onderging vier behandelingen van HydraFacial. Een jaar later is de acne nog steeds niet teruggekomen. Ook voor de littekens van acne werkte HydraFacial super.

Je bent zelf ook nog vrij jong. Bestaat je clienteel daardoor ook voornamelijk uit jongere klanten?

Dat varieert, maar ik merk wel dat mensen van mijn leeftijd meer met huidverzorging bezig zijn. Oudere mensen zijn iets sceptischer. Die zullen eerder om te zoveel weken voor hun gebruikelijke HydraFacial komen, maar gebruiken thuis niet de juiste producten om hun huid te onderhouden. Jongeren zoeken meer naar het totaalconcept.

Hoe kies jij eigenlijk de merken waar je mee wil werken?

Voor mij is de gezondheid van de huid prioriteit. Ik ben begonnen met Circadia omdat zij een partnerschap hadden met HydraFacial en omdat ik het belangrijk vind dat mijn merken goed bij elkaar passen. Mesoestetic heb ik gekozen voor de sterkte van de ingrediënten in de producten, en I Am Klean vond ik een goede keuze omdat het minerale make-up is, wat ook gezond is voor de huid. 

Alle merken die ik kies moeten dus werken op de gezondheid van de huid, maar ook anti-aging vind ik belangrijk, het verouderingsproces tegenhouden. Ik wil echt resultaat kunnen bereiken met mijn producten en behandelingen. En dan geen quick fix, maar een langdurig resultaat.

Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat ik een goede basis aan mijn klanten kan aanbieden. Als ik bij de huidanalyse ontdek dat de klant nog niet aan thuisverzorging doet, beginnen we eerst met een reiniging, toner, dag- of nachtcrème en zonnebescherming.

Is die persoonlijke aanpak voor jou het belangrijkste in je behandelingen?

Ja, ik wil echt dat de klant zich comfortabel voelt bij mij en mij ook als vertrouwenspersoon kunnen zien. Naast die beleving en het persoonlijke contact, vind ik inderdaad een gepersonaliseerde aanpak enorm belangrijk. Ik voer bijna nooit tweemaal dezelfde behandeling uit. Iedere keer gebruik ik wel eens een andere booster, of varieer ik met LED-licht of andere behandelingen.

Hoe ziet Instituut Raïssa Couwet er in een ideale toekomst uit voor jou?

Ik zou graag nog mijn eigen pand kopen, waar ik zowel kan wonen als mijn zaak kan uitbaten. Eigenlijk ben ik nog maar een half jaar geleden verhuisd, maar dat was meer uit noodzaak omdat mijn ouders ook gingen verhuizen. Ik weet al helemaal hoe de inrichting van dat pand eruit zou zien: nude-stijl, Japans, minimalistisch… Ik wil dat mijn klanten in een luxueuze stijl kunnen thuiskomen, een gezellige ontvangst in een moderne en strakke inrichting. Daarnaast wil ik ook graag een tweede cabine waar ik bijvoorbeeld laserontharingen met privacy kan uitvoeren. 

Zoals ik al eerder zei, wil ik Instituut Raïssa Couwet ook in de toekomst zelf in handen houden. Aan de ene kant wil ik de rust kunnen houden in mijn werk, en wanneer je personeel in dienst neemt, komen daar ook ineens heel wat kopzorgen bij. Maar aan de andere kant wil ik ook die persoonlijke connectie met mijn klanten niet verliezen.

Super. Nog heel veel succes, Raïssa!

Gerelateerde berichten